Münferi ne demektir?
Kökeni: “Birey” kelimesi Arapçadan Türkçeye gelen bir kelimedir. Arapça kökenli olan “منفرد” (munfarid) kelimesinden türemiştir. “Munfarid” “tek, yalnız, diğerlerinden ayrılmış” anlamına gelir ve bir şeyin kökenindeki benzersizliğini veya ayrıcalığını vurgular.
Münfik ne demek?
(ﻣﻨﻔﻖ) sıfat ve i. (Ar. infāḳ munfiḳ “yoksullara harcama” kelimesinden) (kişi) Bir kimsenin veya ailenin geçimini sağlayan, nafakasını ödeyen ve harcamalarda bulunan: “Münfik-ı fukarâ: Yoksullara yardım eden ve geçimlerini sağlayan kimse.”
Münferit ne demek hukuk?
Hukuki bir terim olarak bireysel kelimesi hukuk dilinde tek, bireysel, yalnız anlamına gelmektedir.
Münferit kullanım ne demek?
Separate kelimesinin cümle içinde kullanımı: Bu sözlükte, separate kelimesi “tek, ayrı, kendi başına” anlamına gelir. Kısaca, bu kelimenin “bireysel” anlamına geldiğini söyleyebiliriz. “Bireysel” kelimesi basitçe veya daha yaygın olarak “tek” olarak kullanılabilir.
Münfesih olmak ne demek?
Münfesih kelimesinin sözlük anlamı; Eskimiş, işlevini yitirmiş, dağılmış ve bozulmuş demektir. Münfesih kelimesi sıfat olarak da bilinmektedir. Münfesih kelimesi; Eskimiş, dağılmış ve bozulmuş anlamında da ifade edilebilir.
Münferid ne demek dini?
Ayrı ayrı, teker teker, teker teker.
Münfehim ne demek Osmanlıca?
(ﻣﻨﻔﻬﻢ) sıf. (Ar. fehm “anlamak”, infihām > münfehim) [Türkçeden türemiştir] Anlaşılan, idrak edilen, kavranan: Bu, kaziyye gûyiyâ münfehim / Güneş tâvûs-ı zerrin-bâl şeb gurâb (Necâtî Bey) kimdir ahdinde idi.
Müzaf ne demek?
Hadis terimi, sahih ve hasen hadisin şartlarından bir veya birkaçını taşımayan rivayetler için kullanılır.
Müfsit ne demek TDK?
Arapça “fsd” kökünden gelen ve “fesat çıkaran” anlamına gelen “mufsid” kelimesinden türemiş bir kelimedir. Sözlükte, rahatsız edici veya bozguncu anlamına gelir. Mufsid kelimesi, İslam teolojisinde inancı (inancı) geçersiz kılan durumlar için ve İslam hukukunda ise başlamış bir ibadetin bozulmasıyla kullanılan bir terimdir.
Münferit kimdir?
Türk Dil Kurumu sözlüğünde “Münferit” kelimesi “yalnız”, “bekâr” ve “ayrı” gibi anlamlarda kullanılmaktadır. Kişinin bireysel olarak ustalaştığı durumları, davranışları ve kararları ifade eder.
Mütevellit ne demek?
Anlamı: ‘Mütevellit’ kelimesi bir şeyin sonucu olarak veya belirli bir nedenden dolayı meydana gelen anlamında kullanılır. Genellikle bir durum, olay veya sonucun bir sebep veya nedenin sonucu olarak meydana geldiğini ifade etmek için kullanılır.
Müsterih nedir?
[1] (‘) Her türlü endişeden uzak, iç huzuruna kavuşmuş kişi.
Münferit ne?
Tek, ayrı ve bireysel anlamına gelir. Yaygın olarak kullanılmayan ancak TDK sözlüğünde yer alan “birey” sözcüğü Türkçe sözlükte kullanılmaya uygun bir sözcüktür. “Birey” sözcüğünün TDK sözlüğünde anlamı; “tek, ayrı, kendi başına” olarak durmaktadır.
Münferit araştırma nedir?
d) Bireysel Araştırma Projeleri (AAP): Üniversitemiz öğretim üyeleri ve araştırmacılarının doktora, tıp uzmanlığı veya sanat eğitimi almış kişiler tarafından gerçekleştirilen kişisel veya disiplinler arası araştırma projeleridir.
Münferit hesap nedir?
Bireysel hesapta kişi tek başına para çekebilir. Bu noktada bireyler ihtiyaçlarına ve ekonomik planlarına uygun bir alternatifi seçebilirler.
Münferit ne demek cümle içinde kullanımı?
“Münferit” kelimesi “tek, ayrı, kendi başına” anlamına geldiğinden, aşağıdaki örneklerdeki gibi cümle içinde kullanılabilir. Örneğin; “Ama bu izole hayranlık bizi aldatmasın.” – Cemil Meriç. “Büyük orkestrada tek tek çalgılar kendiliğinden kaybolurdu.” – Ahmet Hamdi Tanpınar.
Müessirin anlamı nedir?
Anlamı: “Müessir” kelimesi bir şeyin etkisi altında olan veya onu etkileyen kişi anlamına gelir. Genellikle bir kişinin veya durumun bir başkası üzerindeki etkisini veya etkileşimini belirtmek için kullanılır.
Münferid ne demek Osmanlıca?
منفرد Arapça ve Farsça anlamları ص ۲۵۵). Larus). (مُ فَ رِ) [ع . ] (اِفا.) مجرد, تنها.
Münferit ne demek otel?
Madde 27 – Tek müşteri sözleşmeleri, aynı otel hizmetlerinden yararlanan 1 ila 10 yolcu için yapılan sözleşmelerdir. Müşteri sayısı, rezervasyon formunda belirtilen sayıya göre belirlenir.